Suomen Kääpiökoirat ry - Arkisto - Puheen­johtajan palstat - 2013 - 2013-03Puheenjohtajalta 

Puheenjohtajalta 

Suomalainen näyttelyharrastus esittäytyi parhaimmillaan erikoisnäyttelyssämme Kaivopuiston upeassa ympäristössä. Kesäisesti pukeutuneita, iloisina hymyileviä, ystävällisiä ihmisiä, paljon kauniita koiria, siinä oli ainekset siihen ilmassa olleeseen "Kaivarin henkeen", joka teki tästä päivästä unohtumattoman.

Ranskanbulldoggiyhdistyksen 30-vuotisjuhlaa, hienoja tarjoiluja ja näyttävästi koristeltuja kehiä oli upea katsella. Näyttely-yleisön mielenkiinnon se herätti hyvin positiivisella tavalla. Tällaista saisi olla enemmänkin. Onnittelut 30v juhlavuottaan viettävälle Suomen Ranskanbulldoggit ry:lle.

Oli uskomattoman hienoa todeta kuinka hienosti kaikki sujui. BIS-kehän laidalla soiva elävä musiikki antoi näyttelyn loppuhuipennukselle sille kuuluvaa arvokkuutta. Tuomarivieraittemme palaute näyttelystä oli ihanaa kuunneltavaa, vaikka tunsinkin nousseeni arvoon ansaitsemattomaan niitä vastaanottaessani.

Suurkiitos koko näyttelytoimikunnalle sen suuresta ja todella onnistuneesta työstä.

Tuomarikoulutukset ja kollegiot, varsinkin niiden ajantasalle saattaminen on ollut melkoinen urakka, mutta siitä on selvitty hienosti. Kaikki on sujunut ajallaan ja suurempia soraääniä ei juuri ole kuulunut. Uusia tuomareita on jo valmistunut ja lisää on tulossa. Koulutusaineistoa eri rotujen osalta on kehitetty kyseisten rotuyhdistysten aktiivisella avustuksella. Koulutusasiat ovat yhdistyksemme yksi tärkeimpiä tehtäviä. Suunnitteilla on lisätä koulutusta myös jäsenyhdistyksillemme sekä jäsenillemme. Tästä kaikesta kiitos kuuluu ko. toimikunnalle, joka voimiaan säästämättä on ansiokkaasti näiden asioiden eteen tehnyt töitä.

Yhdistyksemme julkaisu Kääpiökoirat ja sen kaksi ensimmäistä numeroa ovat herättäneet suurta mielenkiintoa ja uusi tyyli on saanut pelkästään kiitosta. Sen asiallinen sisältö sekä upea ulkoasu täyttää kyllä kriittisemmänkin lukijan vaateet. Kiitos tästä kuuluu kokonaan lehtitoimikunnalle.

Englanninkääpiöterrierit ry siirtyvät nyt rotunsa mukaisesti Suomen Terrierijärjestö ry:n huomaan, toivotamme heille onnea ja menestystä. Tällaisia tarkennuksia on varmasti tulossa muitakin.

Syksy on alkamassa ja näyttelykausi hiljennee vähitellen. Vielä kuitenkin tapailemme näyttelyissäkin, sitten on vuosikokous ja kauden päätteeksi Messukeskuksen näyttelyrupeama, joka tänä vuonna onkin kolmipäiväinen, joka päivä oman tittelinsä antava suurtapahtuma.

Voin vain todeta, että kulunut puolivuotiskausi on sujunut hyvin, toimikuntiin nimetyt henkilöt ovat sitoutuneet tehtäviinsä ja toiminta sujuu. Puheenjohtajana saan vastaanottaa kiitokset ja haukut, joita ei juurikaan ole tullut. Suurkiitos teille kaikille.

Leena Parviainen