Suomen Kääpiökoirat ry - Arkisto - Kennelliiton valtuusto - 2004

SKL-FKK:n yleiskokous ja syysvaltuusto 27.11.2004

Suomen Kennelliiton valtuusto valitsi syyskokouksessaan Espoon Hanasaaressa liiton hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi nykyisen varapuheenjohtajan Martti Mannersuon, joka on Suomen Ajokoirajärjestön puheenjohtaja. Hän voitti istuvan puheenjohtajan Paavo Rapilan äänin 71-31.

Kennelliiton hallituksen uusiksi jäseniksi kolmivuotiskaudeksi valittiin Helena Suni uudelleen ja uusina Riitta Aho ja Erkki Aarnio. Suni edustaa kultaisia noutajia, Aho on eläinlääkäri ja afgaaninvintti- ja villakoirakoirakasvatta ja ja Aarnio on saksanpaimenkoiraharrastaja.

Mannersuolta vapautuneelle paikalle valittiin SKKY:n puheenjohtaja Kirsti Lummelampi, joka voitti äänestyksessä kolme muuta ehdokasta.

Valtuusto keskusteli vilkkaasti ensi vuoden yksipäiväisiksi aiotuista PMV-05- ja V-05-näyttelyistä ja päätti pyytää hallitusta harkitsemaan päätöstään uudestaan niin, että näyttelyt voidaan pitää kaksipäiväisinä.

Kennelliiton koiratietojen toimittamisessa ollut katkos oli myös asialistalla, ja sekin asia palautettiin hallituksen hoidettavaksi.

Valtuusto hyväksyi liiton ensi vuoden toimintasuunnitelman ja talousarvion vähäisellä keskustelulla, sillä näiden asioiden käsittelyä olivat jo edeltäneet yleiskokous ja uuden valtuuston kokous.

Toimintasuunnitelmaa muutettiin niin, että tuomarikoulutuksissa hallitus velvoitettiin toimimaan yhteistyössä rotujärjestöjen kanssa.

Talousarvion liitetiedoista kävi ilmi, että vuonna 2003 aloitettu ja ensi vuonna valmistuvaksi aiottu verkkopalveluprojekti tulee maksamaan hieman yli kaksi miljoonaa euroa aiemmin esitetyn 1,5 miljoonan euron sijasta.

Yleiskokous valitsi edustajat uuteen valtuuston, johon tulee 123 jäsentä (73 rotujärjestöistä, 38 kennelpiireistä ja 12 ns. vapailta listoilta.

SKKY:n edustajana kolmivuotiskauden toimivassa valtuustossa on Kirsti Lummelampi, jonka varajäsenenä on Marjo Heikka. Rotujärjestön varapuheenjohtaja Elizabeth Schauman puolestaan valittiin valtuustoon vapailta listoilta. Hänen varajäsenensä on Marja Kurittu. Vapailta listoilta valtuustoon valittu Leena Parviainen toimii myös rotujärjestömme piirissä, sillä hän on schipperkekasvattaja.

Uuden valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Eeva Anttinen, joka edustaa kanakoiria ja joka on entinen liiton hallituksen puheenjohtaja. Valtuuston varapuheenjohtajaksi valittiin nykyisen valtuuston puheenjohtaja Kari Järvinen.

Valtuustolle ja yleiskokoukselle esiteltiin Kennelliiton uusi toimitusjohtaja Juha-Pekka Ripatti, joka ottaa tehtävän vastaan helmikuun alussa. Hän on koulutukseltaan biologi ja toiminut aikaisemmin mm. Metsästäjäin keskusjärjestön toiminnanjohtajana.