Suomen Kääpiökoirat ry - Arkisto - Puheen­johtajan palstat - 2013 - 2013-02Puheenjohtajalta

Puheenjohtajalta

Kesä on nyt todella alkanut ja näyttelykausi on jo täydessä vauhdissa. Ulkomuototuomarikoulutus on alkanut tehokkaasti. Erikoiskoulutuksia, kollegioita ja näyttöjä on ollut paljon ja sama tahti jatkuu syksyllä. Kiitosta täytyy antaa tekijöille pitkistä työntäyteisistä illoista ja hyvin onnistuneista järjestelyistä.

Kennelliiton uudelle ulkomuototuomarikurssille yhdistyksestämme osallistuu neljä kokelasta, joille toivotamme osaamisen lisäksi myös onnea ja menestystä. Tarvitsemme uusia tuomareita, heitä ei koskaan ole liikaa.

Lisäksi olemme saaneet kaksi uutta, juuri perustettua rotuyhdistystä eli Japanin Chinit ja Englanninkääpiöterrierit. Tervetuloa joukkoomme, toivotamme onnea ja menestystä toiminnallenne ihan omana yhdistyksenä. Japanin chinien ensimmäinen rotulehtikin tuli jo, oli ihan mukavaa luettavaa. Emoyhdistyksenä olemme aina valmiita auttamaan, neuvomaan ja opastamaan yhdistyksen alkutaipaleella, joten jos jokin asia askarruttaa, ottakaa rohkeasti yhteyttä.

Moniin tiedusteluihin viitaten muistutan vielä, että pentueilmoituksen kohtaan "olen rodun rotuyhdistyksenjäsen", rotuyhdistyksen jäsenyys yksinään riittää. Samoin pelkkä SKKY:n jäsenyys. Molempien jäsenyyttä ei vaadita.

Rotujärjestömme alaisuuteen täysin uutena 9. ryhmän rotuna on Kennelliitto vahvistanut venäjän bolonkan (Russkaya tsvetnaya bolonka). Toistaiseksi rotu on aika vähälukuinen. Ensimmäiset bolonkat ovat osallistuneet näyttelyihin jo tämän vuoden alusta. Rotu ei kuitenkaan kilpaile Cacibista eikä ole oikeutettu osallistumaan ryhmäkilpailuihin kansainvälisissä näyttelyissä.

Toivotamme kaikki bolonkat omistajineen tervetulleiksi Kääpiökoirayhdistykseen ja jäseniksi tähän suureen ja kasvavaan joukkoon.

Yhdistyksemme suurin ja tärkein koitos on Kaivopuiston erikoisnäyttely, joka lähestyy hyvää vauhtia. Kaikki alkaa olla jo lähes valmista, mutta työntekijöitä ei ole koskaan liikaa. Jos haluat olla osallisena toteuttamassa tätä omaa suurtapahtumaamme, soita Puppu Schaumanille, hän ilahtuu varmasti.

Tervetuloa tapaamaan tuttuja tai muuten vain viihtymään - Kaivarissa tavataan!

Leena Parviainen