Suomen Kääpiökoirat ry - Arkisto - Puheen­johtajan palstat - 2013 - 2013-01Uuden kynnyksellä

Uuden kynnyksellä

Syksyn surullinen tapahtuma, Kirsti Lummelammen poismeno, jätti jälkeensä muutakin kuin ikävän hyvän ystävän ja harrastustoverin menetyksestä. Yhdistykseemme jäi ihmisen mentävä aukko, jota olisi yritettävä täyttää.

Haluan kiittää syyskokousta luottamuksesta tullessani valituksi Kirstin seuraajaksi SKKY:n puheenjohtajaksi. Onneksi minulla on apunani erinomainen ja osaava hallitus. Kun loppusyksyn aikana mietin yhdistyksemme asioiden tärkeysjärjestystä, nousi selvästi ja voimakkaimpana esiin ulkomuototuomareiden koulutus. Meidän kohdallamme asioiden järjestely ei ole kovin helppoa, koska rotuja on 25. Uusi hallituksen jäsenemme, kaikille varmasti tuttu Jussi Liimatainen tarttui reippaasti tehtävään ja hienosti saimme tämän vuoden erikoiskoulutukset, näyttöpäivät ja arvostelukokeet aikataulun mukaisesti hoidettua ja tiedot Kennelliitolle.

Olemme kuitenkin ensisijaisesti rotujärjestö ja toimintamme tulisi olla sen mukaista. Niinpä seuraavaksi nouseekin esiin yhdistyksemme alaisten rotujen alajaostojen, rotuyhdistysten ja rotua harrastavien yhdistysten tukeminen ja niistä huolehtiminen. Rotujen tarpeet ja toiveiden laatu ovat kovin moninaisia. Toivonkin yhdistysten olevan aktiivisia ja ottavan yhteyttä meihin päin, jotta voisimme selvittää mitkä olisivat ne tavat, joilla parhaiten saatamme tukea omia rotujamme ja niiden harrastajia.

Rotumääritelmät ja siihen liittyen rotujen nimien uudet ns. suomennokset ovat tunteita herättäviä ja melkoinen työsarka nekin. Tätä varten on tarpeen kuulla yhdistysten omia mielipiteitä. Näitä asioita hoitaa toinen uusi hallituksemme jäsen Annukka Paloheimo.

Lehti, joka teillä nyt on kädessänne, on kokenut varmasti näkyvimmän muutoksen nimeään myöten. Tarkoitus on tehdä kaikkia eri rotujen harrastajia kiinnostavaa kääpiökoira-asiaa monelta taholta käsittelevä julkaisu, joka pitää sisällään myös tiedotuksen. Lehteen on varattu tilaa alajaostoille, joilla ei omaa julkaisua ole. Lehden vastaavaksi toimittajaksi on nimetty Marjo Heikka ja hänen apunaan toimii Kristiina Kästämä.

Kaivopuiston näyttelyn järjestelyt etenevät normaaliin tahtiin Elizabeth Schaumannin johdolla. Piakkoin saamme vahvistetun tuomarilistan yhdistyksen uudistetuille nettisi vuille.

Webmasterina toimii Markku Kelokari, joka on myös luonut hallitukselle sen toimintaa helpottavia toimintoja.

Kun vielä voin todeta, että meillä on erinomaisesti toimivat rahastonhoitaja, sihteeri ja jäsensihteeri, niin uskon, että selviämme tästä ensimmäisestä vuodesta ilman suurempia ongelmia. Kaikissa teitä askarruttavissa asioissa voitte kääntyä hallituksen jäsenten puoleen.

Leena Parviainen