Suomen Kääpiökoirat ry - Arkisto - Uutisia menneiltä vuosilta - 2005

SKKY:n yksimielinen syyskokous

Syyskokousosanottajia

Syyskokouksen osanottajia

SKKY:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin tiistaina marraskuun 29. päivänä 2005 klo 19.00 Helsingissä. Yksimielinen kokous sujui nopsaan, eikä äänestyksiä tarvittu.

Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajaksi vuodelle 2006 valittiin Kirsti Lummelampi ja sihteeriksi uutena Tuulikki Helin Marjo Heikan päätettyä jättää sihteerin tehtävät vuoden lopussa työkiireidensä vuoksi. Hallitukseen valittiin seuraavaksi kolmivuotiskaudeksi Marjo Heikka ja Marja Kurittu uudelleen ja uutena Marjo Suosalo. Marjo Heikka edustaa bichon havanais- rotua, Marja Kurittu kingcharlesinspanieleita ja Marjo Suosalo bostoninterriereitä.

Tilintarkastajiksi valittiin Raija Aho ja Merete Lindgrén ja varatilintarkastajiksi Susanne Moilanen ja Katja Cario uudelleen.

Syyskokous vahvisti hallituksen vuodelle 2006 esittämän toimintasuunnitelman ja hyväksyi tulo- ja menoarvion, jossa yhdistyksen menot vuonna 2006 ovat 53150,00 euroa. SKKY:n vuosikokous oli jo aikaisemmin päättänyt, että vuoden 2006 jäsenmaksut pidetään ennallaan.

Kokouksessa hyväksyttiin myös Chihuahua ry:n esittämä jalostuksen tavoiteohjelma lyhyt- ja pitkäkarvaiselle chihuahualle.


Suomen Kennelliiton syysvaltuusto 27.11.2005

SKL-FKK:n valtuuston syyskokous pidettiin Espoon Hanasaaressa marraskuun viimeisenä sunnuntaina.

Valtuuston kokouksessa valittiin liiton puheenjohtajaksi Suomen Ajokoirajärjestöä edustava Martti Mannersuo yksimielisesti uudelleen. Hallitukseen erovuoroisten tilalle valittiin Säde Hohteri, Kimmo Nokelainen ja Harry Tast. Helsingin Seudun Kennelpiirin ehdokkaana ollut Hohteri edustaa vinttikoiraharrastajia, kun taas Nokelainen ja Tast ovat käyttökoirarotujen harrastajia.

Kokouksessa hyväksyttiin liiton toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2006. Talousarviossa budjetoidut kokonaistuotot ovat lähes 7,9 miljoonaa euroa ja kokonaiskulut yli 7,6 miljoonaa euroa. Henkilöstökulut lisääntyvät vuodesta 2004 lähes 300 000 eurolla, sillä liiton toimistoon palkataan lisää henkilökuntaa. Vuoden 2006 suunnitelmiin kuuluu myös toimiston remontti, jonka kustannuksiksi arvioidaan 500 000 - 800 000 euroa, minkä lisäksi kiinteistön ilmastointiremontin arvioidaan tulevan maksamaan noin 400 000 euroa.

Koiranet-kuluihin arvioidaan käytettävän vuonna 2006 lähes 840 000 euroa. Näin Koiranet-projektin kokonaiskulut ovat nousseet alkuperäisestä arviosta eli 1,5 miljoonasta eurosta lähes 2,5 miljoonaan euroon.

Valtuusto hyväksyi Suomen Basenjikerhon ja Suomen Salukikerhon uusiksi rotujärjestöiksi. Lisäksi hyväksyttiin vuonna 2007 voimaan tuleva anti-dopingsääntö.

SKKY:n edustajina valtuustossa olivat Kirsti Lummelampi ja Elizabeth Schauman.

Valtuuston kokouksen aattona järjestettiin ns. valtuustoseminaari, jonka pääpuhujana oli Suomen Liikunnan ja Urheilun varapuheenjohtaja ja sen eettisen valiokunnan jäsen, kansanedustaja Tuija Brax aiheenaan: "Miksi eettisiä ohjeita tarvitaan."


Griffonkollegio 3.11.2005

Griffonomistajia

Suomen Kääpiökoirayhdistys järjesti torstaina 3.11.2005 koearvostelutilaisuuden uusien tuomareiden pätevöimiseksi griffon- roduille (petit brabancon, griffon bruxellois ja griffon belge.)

Kahdesta kokelaasta hyväksyttiin Pirjo Aaltonen, jolle esitetään tuomarioikeuksien myöntämistä.

Rotujärjestöä edustavina tuomareina toimivat Hans Lehtinen ja Kirsti Lummelampi. Suomen Griffonyhdistys oli järjestänyt paikalle koiramateriaalin.

Kuvassa griffonomistajia koirineen Kennelliiton koulutustilassa.


Sekarotuisia koiria myynyt kasvattaja rekisteröintikieltoon

Suomen Kennelliiton kurinpitolautakunta on asettanut toukokuun kokouksessa tekemällään päätöksellä etelä-Suomessa toimivan, kennelnimen omistavan kasvattajan rekisteröintikieltoon 31.12.2008 saakka.

Kurinpitolautakunta katsoi päätöksessään kasvattajan menetelleen vastoin allekirjoittamaansa kasvattajasitoumusta myymällä sairaita, heikkokuntoisia ja rekisteröimättömiä pentuja, jättämällä lunastamatta myymiensä koirien rekisteritodistuksia sekä harjoittamalla sekarotuisten koirien myyntiä.

Suomen Kennelliiton hallitus ilmoitti asian kurinpitolautakunnalle ja asetti jo aiemmin kasvattajan rekisteröintikieltoon 1.8.2004 alkaen.

SKKY:n hallitus pyysi kesäkuussa 2003 SKL-FKK:n hallitusta ryhtymään toimenpiteisiin kyseisen, myös SKKY:n edustamaa rotua ja sen risteytyksiä kasvattaneen kasvattajan suhteen, kun oli käynyt ilmeiseksi, että tämä tuotti ja välitti sekarotuisia ja rekisteröimättömiä koiria.

Ensimmäinen valitus ei johtanut toimenpiteisiin kasvattajan ilmoitettua lopettaneensa koirien välitystoiminnan alkuvuodesta 2003. Toiminnan jatkuessa lähetimme asiasta uuden kirjelmän Kennelliitolle alkuvuodesta 2004.

Viime aikoina kasvattajalla on ollut myynnissä internetin ilmaispalstoilla sekä sekarotuisia että rotukoiria, joita on myyty rekisteröimättömänä. Myyntivalttina on kerrottu mm. pennulle löytyvän parhaan kodin silloin, kun se myydään paperittomana lemmikkipentuna ostajalle, joka haluaa ”luonnollisen, terveen, puhdasrotuisen, mutta paperittoman ikioman lemmikin.”


Kiinanharjakoira- ja lhasa apso-kollegiot 1.6.2005

SKKY järjesti tuomarikollegiot uusien tuomareiden pätevöimiseksi kiinanharjakoirissa ja lhasa apsoissa keskiviikkona 1.6.2005. Kiinanharjakoirissa hyväksyttiin molemmat kokelaat, Pirjo Aaltonen ja Tiina Taulos.  Lhasa apso-kollegioon osallistunutta kokelasta ei sen sijaan hyväksytty. Rotujärjestöä edustavina tuomareina olivat Kari Järvinen ja Kirsti Lummelampi.


Bichon havanais- ja coton de tuléar- kollegiot 31.5.2005

Tapio Eerola ja coton de tulear

Tapio Eerola (kuvassa) ja Annaliisa Heikkinen läpäisivät SKKY:n järjestämän bichon havanais-kollegion ja saavat näin rodun arvosteluoikeudet. Kollegioon osallistui kolme kokelasta.

Tapio Eerola hyväksyttiin myös samana iltana järjestetyssä coton de tuléar-kollegiossa, johon osallistui kaksi kokelasta.

Rotujärjestöä edustavina tuomareina toimivat Gitta Ringwall ja Kirsti Lummelampi. Havannalaiset ry ja SKKY:n Coton de tuléar-alajaosto olivat järjestäneet paikalle koirat kokelaiden arvosteltavaksi.


SKL-FKK:n valtuuston kevätkokous 5.5.2005

Suomen Kennelliiton valtuusto kokoontui helatorstaina kevätkokoukseensa, joka pidettiin Espoon Hanasaaressa. Vaikka kokouksessa käsiteltiin pääasiassa rutiiniasioita, kokous venyi lähes seitsemän tunnin mittaiseksi.

Valtuusto hyväksyi viime vuoden toimintakertomuksen sekä vahvisti tilinpäätöksen. Liiton kokonaistuotot viime vuonna olivat 6,25 miljoonaa euroa (5,6 miljoonaa euroa vuonna 2003), ja ylijäämä oli yli 654 000 euroa (yli 583 000 euroa vuonna 2003.) Voittaja-04-näyttely tuotti yli 34 000 euroa (lähes 154 000 euroa v. 2003.) Kennelliiton omistama Show Media Oy sen sijaan tuotti lähes 53 000 euroa tappiota kasvaneesta liikevaihdosta huolimatta.

Ylijäämästä huolimatta Kennelliiton jäsenmaksut kohoavat nuorisojäseniä lukuunottamatta yhdellä eurolla, eli henkilöjäsenen jäsenmaksuksi tulee 28 euroa, kun valtuusto hylkäsi SKKY:n varapuheenjohtajan Elizabeth Schaumanin esityksen jäsenmaksujen pitämisestä ennallaan. Valtuustolle kerrottiin kuitenkin liiton hallituksen periaatepäätöksestä, jonka mukaan ensi vuoden talousarviossa ei esitetä rekisteröinti- ja terveystarkastusmaksujen korotuksia.

SKKY:stä valtuustossa olivat rotujärjestön valtuustoedustaja Kirsti Lummelampi, vapailta listoilta valittu rotujärjestön varapuheenjohtaja Elizabeth Schauman sekä rotujärjestön hallituksen jäsen Marja Törmä, joka on valtuustossa Suomen Samojedinkoirayhdistyksen edustajana.


Uusia chihuahua-tuomareita

Chihuaharrastajia

SKKY:n järjestämässä tuomarikollegiossa 26.4.2005 leivottiin kaksi uutta chihuahua-tuomaria, kun kolmesta kokelaasta Teija Poikolainen-Däuber ja Kirsti Määttänen suorittivat arvostelukokeensa hyväksyttävästi.

Rotujärjestöä edustavina tuomareina olivat Soile Bister ja Kirsti Lummelampi.

Kuvassa chihuahua-harrastajia koirineen Kennelliiton koulutustilassa.


Ylitarkastaja Anne Miettinen ja SKKY:n vuosikokous

Vuosikokous ja tietosuojaesitelmä

SKKY:n vuosikokous pidettiin 30.3.2005 Helsingissä.

Vuosikokouksen aluksi ylitarkastaja Anne Miettinen Tietosuojavaltuutetun toimistosta kertoi henkilötietolain vaikutuksesta yhdistyksien toimintaan. Osanottajille jaettiin myös toimiston uusin, erityisesti tietosuojalakien yhdistyksiä koskeva esite, joka on tulostettavissa osoitteesta http://www.tietosuoja.fi/7403.htm.

Varsinainen vuosikokous sujui yksimielisesti ilman äänestyksiä.

Vuosikokous päätti pitää vuoden 2006 jäsenmaksut ennallaan jo kolmatta vuotta, eli jäsenmaksut ovat: vuosijäsen 12 euroa, nuorisojäsen 8 euroa, perhejäsen 5 euroa (ei sisällä lehteä), liittymismaksu 5,00 euroa, jäsenyhdistykset 2 euroa/jäsen.


Griffonkollegio 2.3.2005

Griffon-kollegion osanottajia
Musta petit brabancon arvosteltavana

SKKY järjesti tuomarikollegion griffon-roduissa (petit brabancon, griffon belge ja griffon bruxellois) SKL-FKK:n tiloissa.

Kolmesta kokelaasta hyväksyttiin Juha Kares ja Tiina Taulos. Rotujärjestöä edustavina tuomareina toimivat Kari Järvinen ja Kirsti Lummelampi. Suomen Griffonyhdistys oli toimittanut paikalle koiria.

Vasemmalla kollegion osanottajia ja kollegion emäntänä toiminut Marja Kurittu. Oikealla musta petit brabancon Tiina Tauloksen arvioitavana.


Tuomarikoulutus

Tuomarikoulutukset ja -kollegiot 9.-10.2.2005

SKKY järjesti 9.2. 2005 kollegion uusien tuomareiden pätevöimiseksi löwcheneissä. Kollegion suorittivat hyväksyttävästi molemmat kokelaat, Veli-Pekka Kumpumäki ja Tiina Taulos. Rotujärjestöä edustavina tuomareina toimivat Kari Järvinen ja Kirsti Lummelampi.

Samana iltana järjestettiin erikoiskoulutus löwcheneissä, maltankoirissa ja lhasa apsoissa. Torstaina olivat erikoiskoulutusvuorossa chihuahuat, ranskanbulldoggi ja bostoninterrieri.

Kuvassa bostoninterrierikoulutuksen osanottajia ja kouluttajatuomari Kari Järvinen.