Suomen Kääpiökoirat ry - Arkisto - Maailmalta - 2008

Uutisia ulkomailta 4/2008

Minimivaatimukset Ruotsissa arvosteleville tuomareille

Ruotsin kennelliiton hallitus on päättänyt asettaa minimivaatimukset ei-pohjoismaisille tuomareille ennen kuin heidät hyväksytään arvostelemaan Ruotsissa.

SKK:n hallituksen päätöksen mukaan tuomarin on pitänyt arvostella rotua ainakin kolme vuotta ja ainakin kolme kertaa ennen kuin hän saa arvostella Ruotsissa.

Kaikille ei-pohjoismaisille tuomareille lähetetään ennen virallista hyväksyntää kyselykaavake, jossa tuomaria pyydetään selvittämään kokemuksensa roduissa, joita hänet on suunniteltu arvostelemaan.

Iso-Britannian tuomarit rinnastetaan pohjoismaisiin kollegoihinsa, joten Ruotsin päätös ei koske heitä. Syynä tähän on Suomen, Ruotsin, Norjan ja Iso-Britannian välinen tuomarisopimus, jonka puitteissa nämä kolme Pohjoismaata hyväksyvät kansallisiin ja erikois- ja ryhmänäyttelyihinsä myös ns. B-listan eli suurten Open Show-näyttelyiden arvosteluoikeudet omaavat tuomarit.

Ruotsi ei myöskään hyväksy Yhdysvaltain Kennelklubin AKC:n tuomarilistoilla olevia tuomareita niille roduille, joissa he ovat ehdollisesti hyväksyttyjä (ns. ”provisional”-listan tuomarit), vaan edellyttää, että USA-laisella tuomarilla täytyy olla rodulle lopullinen pätevöinti eli provisional-statukseen kuuluvat viisi arvostelukertaa suoritettuna.

Suomi ei erottele amerikklaisia tuomareita tällä perusteella, vaan myös vasta uudelle rodulle ehdollisesti hyväksytyt tuomarit hyväksytään arvostelemaan Suomen näyttelyissä.

Uusi ryhmäjako USA:ssa?

Yhdysvaltain kennelklubi AKC valmistelee parhaillaan sääntömuutosta, joka lisäisi näyttelyiden roturyhmiä nykyisestä seitsemästä kymmeneen.

Uutta ryhmäjakoa on pohtinut arvovaltainen 11 hengen työryhmä, joka esitti raporttinsa lokakuun puolessa välissä. AKC:n hallitus käsittelee esitystä ja siitä esitettyjä lausuntoja tammikuussa. Lopullisen päätöksen tekee kahdesti vuodessa kokoontuva valtuutettujen kokous.

Amerikkalaiseen tapaan työryhmän esitys on julkaistu kokonaisuudessaan AKC:n lehdessä.

Työryhmä esittää, että kaksi nykyistä ryhmää eli lintukoirat (Gundogs) ja ajavat ja vinttikoirat (Hounds) jaetaan kahtia uusiksi ryhmiksi. Perusteluna on, että uusien rotujen hyväksymisen myötä kumpaankin ryhmään kuuluu lähivuosina lähes 40 rotua, ja ryhmäkokoja halutaan pienentää.

Esityksen mukaan pointterit ja setterit muodostaisivat oman ryhmänsä ja noutajat ja spanielit omansa. Ajo- ja vinttikoirien rodut taas jaetaan kahdeksi uudeksi ryhmäksi, hajuaistinsa avulla metsästäviin koiriin (Scenthounds) ja näköaistinsa avulla metsästäviin koiriin (Sighthounds).

Kokonaan uudeksi roturyhmäksi esitetään pohjoisten pystykorvien ryhmää, johon siirretään rotuja palveluskoira-, seurakoira- ja ajo- ja vinttikoirien ryhmästä. Mm. suomenpystykorva, norjanharmaahirvikoira, samojedinkoira ja schipperke siirtyisivät tähän ryhmään.

Entinen seurakoiraryhmä (Non-Sporting) saa uuden nimen, eli siitä tulee kirjaimellisesti seurakoiraryhmä (Companion dogs). Ryhmään kuuluisi 11 rotua, mm. bichon frise, bostoninterrieri, kiinanharjakoira, lhasa apso, löwchen, keskikokoinen ja isovillakoira ja tiibetinterrieri ja tiibetinspanieli.

Kääpiökoiraryhmään (Toys) esitetään 21 rotua. Varsinaisten kääpiökoirarotujen lisäksi mukana ovat perinteiset kääpiökoirarodut kuten toy manchesterinterrieri, pomeranian, silkkiterrieri ja yorkshirenterrieri. Myös affenpinseri ja kääpiöpinseri sekä kääpiövillakoira kilpailisivat tässä ryhmässä kuten aikaisemminkin. Sen sijaan italianvinttikoira siirtyisi uuteen vinttikoiraryhmään.

Terrieriryhmästä tulee suurin roturyhmä, johon kuuluu 28 rotua, kun bullterrierit lasketaan kolmeksi eri roduksi koon ja värin mukaan. Tässä ryhmässä kilpailisivat entiseen tapaan kääpiösnautserit.

Ryhmäkilpailuista tuli USA:ssa virallisia kilpailuja vuonna 1925, jolloin silloin tunnustetut rodut kilpailivat viidessä eri ryhmässä. Ryhmäjakoa on viimeksi muutettu vuonna 1983, jolloin vanha palveluskoiraryhmä jaettiin kahdeksi ryhmäksi, palveluskoiraryhmäksi (Working) ja paimenkoiraryhmäksi (Herding).


Uutisia ulkomailta 3/2008

BBC:n ohjelman jälkimainingit Englannissa

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n alkusyksystä lähettämä televisio-ohjelma rotukoirien jalostuksesta on aiheuttanut vielä suuremman kohun kuin aikanaan meillä YLE:n m.o.t-ohjelma, jossa rotukoirat ja puhdasrotuisten koirien jalostus leimattiin sairaiksi hyvin yksipuolisesti ja vääristellysti.

Englannissa maan kennelklubi aloitti oman tiedotuskampanjansa oikoakseen vääriä käsityksiä ja osoittaakseen, mitä kaikkea kennelklubi on tehnyt ja tulee tekemään rotukoirien terveyden edistämiseksi.

Mm. rotumääritelmät käydään läpi ja niistä poistetaan kaikki epäterveitä ominaisuuksia mahdollisesti suosivat kohdat. Ensimmäisenä vuorossa oli kiinanpalatsikoira, jonka rotumääritelmään tehtiin useita vähäisiä muutoksia. Tämä puolestaan johti miltei kapinaan rodun rotujärjestöjen protestoitua, ettei heitä konsultoitu rotumääritelmän muuttamisen yhteydessä.

Englannin kennelklubi on myös määrännyt, että kaikkien rotujärjestöjen on otettava käyttöön kasvattajia ja jäseniään sitovat eettiset ohjeet. Nämä ohjeet sisältävät useita meidänkin kasvattajasitoumukseen ja koiranomistajan ja -haltijanperussääntöön kuuluvia kohtia, minkä lisäksi rotujärjestön jäsenten on sitouduttava olemaan typistämättä koiriensa häntiä lainvastaisesti, sallimaan eläinlääkäreiden ilmoittavan kaikista koiran ulkomuotoa muuttavista leikkauksista kennelklubille, olemaan lopettamatta pentueessa olevia terveitä, mutta rotumääritelmän vastaisia pentuja, korjaamaan koiriensa jätökset yleisillä paikoilla tai näyttelyalueella ja olemaan myymättä pentuja kaupallisille tukkukauppiaille tai välittäjille jne.

Kennelklubi on pyrkinyt vaikuttamaan myös poliittisiin päätöksentekijöihin, ja se osallistui omalla osastollaan mm. Britannian suurimman oppositiopuolueen, konservatiivien puoluekokoukseen alkusyksystä.

Crufts jatkuu ennallaan

BBC:n ohjelman jälkimainingeissa parikin eläinten hyväksi toimivaa hyväntekeväisyysjärjestöä on ilmoittanut, etteivät ne osallistu Englannin kennelklubin Crufts’in näyttelyyn.

Samaan aikaan näyttelyn suurin sponsori Pedigree ilmoitti, ettei se enää sponsoroi tätä maailman suurimmaksi koiranäyttelyksi mainittua näyttelyä. Viime vuonna Pedigree vetäytyi muiden sertifikaattinäyttelyiden sponsoroinnista.

Myös BBC on ilmoittanut, että se ei ole vielä tehnyt päätöstä Cruftsin näyttelyn ryhmä- ja muiden kilpailujen televisioinnista.

Englannin kennelklubin puheenjohtaja Ronnie Irving on todennut omassa lausunnossaan,  että nykyisin Birminghamissa maaliskuussa järjestettävän Cruftsin näyttelyn tulevaisuus ei ole vaakalaudalla.

”Crufts on järjestetty menestyksekkäästi yli 100 vuotta, ja se on säilyttänyt suosionsa kasvattajien, yleisön ja televisiokatsojien keskuudessa, ja se on maailman suurin koiranäyttely, johon osallistuu tavallisesti yli 22000 rotukoiraa, ” Irving sanoi lisäten, että Crufts on vain yksi Britanniassa järjestettävistä suurista koiranäyttelyistä, joihin osallistuu vuosittain noin 300000 koiraa.

Irvingin mukaan Pedigree on viime vuosina muuttanut markkinointipolitiikkaansa siirtymällä pois suurista näyttelyistä.  Englantilaisten koiralehtien arvioiden mukaan Pedigreen Crufts-sopimuksen arvo on vuosittain pyörinyt 500000 punnan eli yli 600000 euron paikkeilla.

Isovillakoira Englannin voitokkain vuonna 2008

Englannin tämän vuoden voitokkaimman koiran aseman on varmistanut valkoinen isovillakoira,  Englannin ja USA:n valio Afterglow The Big Tease. Koira päätti kesän näyttelykauden lokakuussa voittamalla Midlands Counties -näyttelyn Best in Show’n. Tällä kertaa kaikki ryhmät ja BIS:n arvosteli ruotsalainen Renee Sporre-Willes.  ”Donny” on kerännyt Englannissa yhdeksän Championship Show-näyttelyn BIS-voittoa.

Isovillakoira edustaa myös Englantia joulukuussa Long Beach’issä Kaliforniassa järjestettävässä kansainvälisessä kutsunäyttelyssä.

Vuoden 2012 EUV-näyttely Romaniaan

FCI:n Euroopan osasto päätti Budapestin Euroopan Voittajanäyttelyn yhteydessä pidetyssä kokouksessaan lokakuussa, että vuoden 2012 Euroopan Voittaja-näyttely järjestetään Bukarestissa Romaniassa.

Alun alkaen EUV-2012-näyttelystä kilvoittelivat Romanian lisäksi myös Italia ja Tshekki. Italia veti pois hakemuksensa, ja Tshekki hävisi äänestyksessä Romanialle sen jälkeen, kun oli käynyt ilmi, että tshekkiläiset olivat valmiit järjestämään näyttelyn vain helmikuun puolessa välissä, jolloin sääolosuhteet eivät suosi pitkämatkalaisia näytteilleasettajia.

Ensi vuonna Euroopan Voittaja-näyttely pidetään Irlannin pääkaupungissa Dublinissa.  MV-2009 -näyttelyä puolestaan isännöi Bratislava Slovakiassa.


Uutisia ulkomailta 2/2008

Sari Brewster Tietjen Westminsterin BIS-tuomariksi

Suomalaisillekin kääpiökoiraharrastajille tuttu Sari Brewster Tietjen on saanut kunnian arvostella BIS:n USA:n arvovaltaisimmassa koiranäyttelyssä, Westminsterissä, ensi vuonna.
Näyttely järjestetään perinteiseen tapaan New Yorkin Madison Square Gardenissa helmikuun toisena maanantaina ja tiistaina eli 9. ja 10.2.

Sari Brewster Tietjen tunnetaan parhaiten japanese chineistään, joita hän on harrastanut yli 50 vuotta. Hän on toisen polven chin -harrastaja, sillä hänen äitinsä Mary Sanford Brewster kasvatti rotua Robwood -kennelnimellä.

Sarin sisar, Joy Brewster, toimi pitkään ammattihandlerinä esittäen mm. pomeranianeja. Hän on nykyisin tuomari.

Sari on julkaissut useita kirjoja, joista pomeraniania käsittelevän kirjan ”The New Pomeranian” materiaalia on hänen luvallaan käytetty myös SKKY:n tuomarikoulutuksissa.

Westminsterin kääpiökoiraryhmän tuomarina on Fred Bassett ja seurakoiraryhmän tuomarina Kaivopuistossa muutama vuosi sitten BIS -tuomarina toiminut Charlotte Patterson.

Ei koiravuokraamolle

Amerikkalaisen koiravuokraamofirman rantautuminen Englantiin on kirvoittanut englantilaisen kansanedustajan keräämään nimiä parlamenttialoitteeseen, jolla kyseinen toiminta kiellettäisiin.

Liikeyritys, FlexPetz, kertoo internetsivuillaan tarjoavansa sellaisille henkilöille, jotka eivät voi pitää asunnoissaan koiria tai ovat paljon matkoilla, mahdollisuuden nauttia koiran seurasta vaikkapa muutamana päivänä kuukaudessa tai muutaman tunnin päivässä.

”Vuokrakoirat” ovat esitteen mukaan täysin koulutettuja ja säännöllisesti eläinlääkärin tarkastamia, minkä lisäksi niillä on kaulapannassaan GPS- tunnistin. Tarjolla on useita eri rotuja afgaaninvinttikoirista ja labradorinnoutajista bostoninterriereihin ja kääpiöpinsereihin.  Useiden koirien väitetään olevan löytökoirahoitoloista pelastettuja koiria.

Koiran vuokraaminen ei ole aivan halpaa lystiä, sillä jäsenyys vuokrarenkaassa maksaa 99,95 dollaria (noin 65 euroa) kuukaudessa. Koiran vuokra on 45 dollaria (n. 30 euroa) päivässä, ja kuukausittain veloitetaan ainakin neljästä päivästä riippumatta siitä, pitääkö vuokraaja koiraa luonaan vai ei.  Vuokraajalle järjestetään myös sopeuttamiskoulutusta lemmikin kanssa, ja yritys lupaa myös huolehtia koiran kuljetuksesta hoitolastaan vuokraajan luokse - tietenkin tuntuvasta lisähinnasta.

USA:ssa yritys toimii Los Angelesissa ja New Yorkissa, ja se on avaamassa uusia toimipisteitä muissa suurkaupungeissa. Englannissa yritys on aloittanut toimintansa Lontoossa.
Englantilaisen kansanedustajan mukaan koiranpito edellyttää jatkuvaa kontaktia koiran ja sen haltijan välillä, ja siksi kyseinen toiminta olisi kiellettävä.

Sinkkuelämän koirat

Kesän elokuvahitti ”Sex and the City - Sinkkuelämää” on saanut USA:n kennelklubin AKC:n varpailleen elokuvassa esiintyvien koirien vuoksi.

Elokuvan päähenkilöistä Charlottella on ”Elizabeth Taylor” -niminen cavalierkingcharlesinspanieli ja kaksi parsonjackrussellinterrieriä.  Perheellinen työnarkomaanin taipumuksia omava Miranda taas omistaa bordercollien ja PR-nainen Samantha on adoptoinut luppakorvaisen yorkshirenterrierin, jota hän kantaa asusteisiinsa sopivassa kassissa.

Kun suosituissa elokuvissa ja televisiosarjoissa esiintyvät koirarodut innostavat tavallisia koiraa havittelevia hankkimaan juuri sen rotuisen koiran, AKC on julkaissut tiedotteen, jossa se kertoo Sinkkuelämän koirarotujen tarpeista.

Cavalierin ja yorkshirenterrierin kohdalla varoitetaan, että niiden turkkia tulee hoitaa. Yorkkeja ei AKC:n mukaan pitäisi hankkia perheeseen, jossa on alle 6-vuotiaita lapsia. Kaikkien neljän rodun kohdalla todetaan, ettei koiria ja lapsia saisi koskaan jättään keskenään ilman valvontaa. Lisäksi parsoneiden kohdalla todetaan, että ne voivat olla haasteellisia koulutettavia ja ellei niillä (samoin kuin bordercollieilla) ole riittävästi tekemistä ja liikuntaa, ne voivat aiheuttaa kotona tuhoja.

Tarttuvaa tautia sairastava  ”pelastettu” koira lopetettu Ruotsissa

Ruotsissa on jouduttu lopettamaan Romaniasta aatteellisen järjestön toimesta ”pelastettu” löytykoira, jonka todettiin sairastavan tarttuvaa kasvainsairausta. Kysymyksessä oli nyt ensimmäistä kertaa Ruotsissa koiralla tavattu sairaus TVT (transmissible venereal tumour).

Hundsport -lehden mukaan koiran maahantuonut järjestö kertoi ostajalle eläinlääkärin tutkineen koiran Romaniassa, missä sille oli annettu mukaan antibiootteja. Koiran Ruotsissa uuden omistajan pyynnöstä tutkinut eläinlääkäri totesi lääkkeiden olevan solumyrkkylääkkeitä. Hän toimitti koiran Uppsalan eläinlääketieteelliseen sairaalaan, jossa sairaus todettiin ja koira lopetettiin saman tien ja tapauksesta informoitiin viranomaisia. Asiantuntijoiden mukaan sairaus voidaan parantaa alkuvaiheessaan solumyrkkyhoidolla, mutta useimmiten tauti todetaan niin myöhään, ettei koiraa voida enää pelastaa.

Englannissa puolestaan Sri Lankasta ”pelastettu” nuori koira kuoli karanteenissa sen jälkeen, kun se oli ehtinyt purra kolmea ihmistä ja muutamia koiria. Koiralla todettiin raivotauti.
Koiran toi Englantiin löytökoiria pelastava aatteellinen järjestö. Koira oli ehtinyt olla karanteenissa pari viikkoa, kun sen käyttäytyminen muuttui ja siitä tuli aggressiivinen.  Koira kuoli 48 tunnin sisällä oireiden ilmaantumisesta. Sen puremat kolme naista ovat saaneet vesikauhurokotteen, kun taas neljä raivotautisen koiran puremaksi joutunutta koiraa lopetettiin.

FCI päivittänyt englantilaisten tuomareiden listaansa

FCI on päivittänyt Englannin kennelklubin pyynnöstä niiden englantilaisten tuomareiden luettelon, jotka hyväksytään arvostelemaan ryhmiä ja BIS-kilpailuja FCI:n hyväksymissä kansainvälisissä näyttelyissä.

Listalla olevat 16 tuomaria saavat arvostella BIS - kilpailuja ja jakaa CACIB:eja kaikissa Englannissa hyväksytyissä roduissa, joilla on näyttelyihin osallistumisoikeus. 
Lisäksi listalla olevat kuusi ensimmäistä tuomaria saavat arvostella ryhmäkilpailut FCI:n kaikissa 10 ryhmässä.

Kyseiset 16 tuomaria ovat: Brenda Banbury, Liz Cartledge, Ellis Hulme, Frank Kane, Ferelith Somerfield, Zena Thorn Andrews, Anne Arch, Jack Bispham, Monica Boggia Black, Andrew Brace, Steve Hall, Jeff Horswell, Jean Lanning, Michael Quinney, Marion Spavin ja Albert Wright.

Asiasta on kertonut Englannin kennelklubi.


Uutisia ulkomailta 1/2008

Terry Thorn jättää tuomaritehtävät

Englannin ainoa kaikkien rotujen tuomari Terry Thorn on jättänyt hyvästit arvostelutehtäville. Hän on toiminut tuomarina vuodesta 1963, jolloin hän arvosteli ensimmäisen kerran omaa rotuaan, salukeja. Hänellä on ollut sertifikaattioikeudet kaikille Englannissa hyväksytyille roduille. Hän on ollut myös FCI:n hyväksymä kaikkien rotujen tuomari.

Eroilmoituksessaan helmikuussa Terry Thorn sanoi jättävänsä tuomaritehtävät terveydellisistä syistä käytyään läpi sarjan säde- ja solumyrkkyhoitoja. Samalla hän peruutti kaikki tuomaritehtävänsä, joita hänellä oli aina vuoteen 2013.

Terry Thornilla on ollut runsaasti tuomaritehtäviä ulkomailla, ja hänet nähtiin usein Pohjoismaissa, myös Suomessa.

Jättäessään tuomaritehtävät hän ilmoitti jättävänsä myös Englannin päänäyttelyn Cruftsin näyttelytoimikunnan puheenjohtajuuden. Hän on vetänyt tuota Englannin suurinta näyttelyä vuodesta 2004.

Liioittelut syyniin Englannissa

Englannin kennelklubi on päättänyt aloittaa vuoden kestävän tarkkailun, jonka aikana seurataan tuomarityöskentelyä roduissa, joissa liioittelut saattavat aiheuttaa vaaraa koiran terveydelle. Erityistarkkailuun joutuvat vihikoiria, englanninbulldoggeja, clumberspanieleita, chow chow’ta, kiinanpalatsikoiria, bernhardinkoiria ja shar peitä arvostelevat tuomarit.

Englannin kennelklubin mukaan tuomarit ovat avainasemassa varmistettaessa, että rotuihin ei pesiydy rodun koirien terveyttä vaarantavia piirteitä.

Beagle teki historiaa Westminsterissä

Beagleuros ”Uno” (viralliselta nimeltään Ch K-Run’s Park Me In First) teki rotunsa historiaa tämänvuotisessa Westminsterin näyttelyssä New Yorkin Madison Square Gardenissa. BIS -voitollaan siitä tuli ensimmäinen näyttelyn kauneimman koiran tittelin voittanut beagle. BIS-tuomarina oli Don Jones.

Perinteiseen tapaan helmikuun toisena maanantaina ja tiistaina järjestetty Westminster on USA:ssa toiseksi vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty urheilutapahtuma Kentucky Derby -hevoskilpailujen jälkeen. Siihen osallistui vain runsaat 2600 koiraa, sillä näyttelyn osanottajamäärä on rajattu 2500 ilmoittautumisjärjestyksessä hyväksyttyyn koiraan sekä eri rotujen parhaimpiin koiriin. Vain valiot voivat osallistua. Näyttelyn ryhmäkilpailut televisioitiin suorana lähetyksenä USA network -kanavalla, jossa niitä seurasi 3,5 miljoonaa katsojaa.

Kääpiökoiraryhmän tuomarina oli meilläkin nähty japanese chinien kasvattaja Sari Brewster Tietjen. Hänen valintansa ryhmävoittajaksi oli kääpiövillakoiranarttu Ch Smash JP Win A Victory. Ryhmän yllätyksestä vastasi toiseksi tullut petit brabanconuros, Englannissa kasvatettu Ch Cilleine Masquerade. USA:ssa griffonit kilpailevat karvanlaadusta ja väristä riippumatta yhtenä rotuna, ja lyhytkarvaisen petit brabanconin ROP-voitto saatika ryhmäsijoitus Westminsterissä ei ole aivan tavanomaista. Kolmas ryhmässä oli bichon havanais-uros Ch Yup’s Cohiba Esplendido ja neljäs mopsiuros Ch Tupelo Shoboat Tu China Tu.

Mike Manningin arvosteleman seurakoiraryhmän voittaja oli valkoinen isovillakoiranarttu Ch Brighton Minimoto, josta tuli jo toisessa sukupolvessa Westminsterin ryhmävoittaja.
Toinen oli englanninbulldoggiuros Ch Cherokee Legend Rock, kolmas bichon frise -uros Ch Paray’s Paragon ja neljäs tiibetinterrieriuros Ch Players Prodigy.

AKC juhlii 125-vuotisjuhlaansa näyttelyllä

Yhdysvaltain kennelklubi AKC aikoo juhlia 125-vuotistaivaltaan ensi vuonna Kaliforniassa pidettävällä AKC/Eukanuba National Championship- näyttelyllä samaan tapaan kuin se juhlisti 100-vuotissyntymäpäiväänsä vuonna 1984 pidetyllä satavuotisnäyttelyllä.

Long Beachissä Kaliforniassa joulukuun 12. ja 13. päivinä pidettävä näyttely on juhlavuonna avoin kaikille koirille, kun tavallisesti näyttely järjestetään kunkin rodun voitokkaimpien koirien kutsunäyttelynä. Näyttelyyn voivat osallistua myös ei-valiot, ja niillä on mahdollisuus voittaa valionarvoon tarvittavia pisteitä. Osanottajamäärää saatetaan kuitenkin joutua rajoittamaan, jos näyttelyyn tulee osanottajaryntäys. Näyttelyyn on kutsuttu lähes 90 tuomaria, ja kun arvostelu on amerikkalaiseen tapaan kilpailuarvostelu, kukin tuomari voi arvostella jopa 165 koiraa päivässä.

Rotujärjestöille on tarjottu mahdollisuutta järjestää oma erikoisnäyttelynsä tai ns. tukinäyttelynsä juhlanäyttelyn yhteydessä. Kolme kalifornialaista paikallisklubia, Los Encinosin, Long Beachin ja Beverly Hillsin kennelklubit järjestävät omat kaikkien rotujen näyttelynsä samassa paikassa 9-11.12.2009.

Ulkomaiset koirat voivat kilpailla näyttelyn ohessa järjestetyssä kansainvälisessä kutsukilpailussa.

AKC tarjoaa rekisteröintipalveluja ulkomaisille kennelklubeille

AKC on käynnistänyt kansainvälisen ”AKC Global Services” - ohjelman, jonka puitteissa se tarjoaa ulkomaisille kennelklubeille koiratieto- ja rekisteröintipalveluja. Ensimmäinen ulkomainen asiakas on Kiinassa toimiva Noted General Kennel Club (NGKC).

AKC:n edustajan mukaan NGKC valittiin ensimmäiseksi yhteistyökumppaniksi ja asiakkaaksi, koska se haluaa ylläpitää paikkansa pitävää puhdasrotuisten koirien rekisteriä sekä tarjota virheettömät tiedot näyttelyihin ja muihin kilpailuihin osallistuneista koirista.

Rotukoirien harrastus on lisääntymässä Kiinassa, ja myös yhä useammilla kiinalaisilla on koira lemmikkinä. Viime vuosina amerikkalaiset tuomarit ovat arvostelleet Kiinassa järjestetyissä koiranäyttelyissä ja kertoneet myös muista Aasian maista olevien koiranomistajien osallistuneen koirineen näihin näyttelyihin.

Kiinassa ei ole tällä hetkellä yhtenäistä koirarekisteriä, sillä siellä toimii useita kennelklubeja. FCI:llä on yhteistyösopimus toisen kiinalaisen kennelklubin, the China Kennel Unionin kanssa. Tämän kennelklubin FCI:n lehdessä julkaisemien koko sivun nelivärimainosten mukaan sen jäseninä on 30 paikallista kennelyhdistystä sekä Kiinan saksanpaimenkoiraliitto.