Suomen Kääpiökoirat ry - Rodut - Bostoninterrieri

Bostoninterrieri

Rotumääritelmä

Vuoden voitokkaimmat

1998 * 1999 * 2000 * 2001 * 2002 * 2003 * 2004


Bostoninterrieri on alun perin yhdysvaltalainen koirarotu, joka luotiin aikoinaan taistelukoiraksi bulldogeja ja bullterriereitä risteyttämällä. Myöhemmin rotu on kehitetty rauhalliseksi, eikä sillä enää ole taistelukoiran riidanhaluisuutta. Luonteeltaan se on vilkas, ystävällinen ja tottelevainen, joskin välillä hieman itsepäinenkin.

Bostoninterrieri on voimakasrakenteinen, mutta samalla elegantti koira. Keskimääräinen paino on noin 7 - 9 kg, eikä paino saa ylittää 11,4 kiloa. Sen karvapeite on lyhyt, sileä, kiiltävä ja hienokarvainen. Väriltään se on tiikerijuovainen valkoisin merkein tai musta valkoisin merkein. Turkki ei vaadi erityistä hoitoa: päivittäinen harjaaminen ja pyyhkiminen säämiskällä riittää. Koska bostoninterrierillä on lyhyt pää ja kuono, se voi saada kuumalla ilmalla liian vilkkaasti touhuillessaan hengitysvaikeuksia. Rodulle tyypillisen suhteellisen suuren pään vuoksi synnytykset ovat usein hankalia.

Rotu on sangen suosittu kotimaassaan sekä Isossa-Britanniassa ja Australiassa. Ensimmäiset bostoninterrierit tulivat Suomeen vuonna 1955. Rotu on pysynyt maassamme suhteellisen vähälukuisena. Vuosittaiset rekisteröinnit ovat noin 50 yksilöä.

Bostoninterrierin harrastajilla on oma rotuyhdistyksensä, Suomen Bostonit - Finnish Bostons r.y.

Lisätietoja  Suomen Bostonit r.y.:n kotisivulta.