Rotumääritelmä

Englantilaisista kääpiöbulldogeista risteytyksen myötä kehitetty ranskanbulldoggi on tunnettu omana rotunaan 1800-luvun lopulta lähtien. Tämän kooltaan pienen, mutta hyvin vahvarakenteisen koiran yksi erityispiirre on sen pystyt, kärjestä pyöreät lepakonkorvat. Sillä on myös voimakas, leveä kallo ja hyvin lyhyt, leveä kuono. Paahtavasta helteestä se ei pidä, mutta se on valmis lähtemään pitkillekin ulkoilulenkeille. Luonteeltaan ranskanbulldoggi on vilkas, oppivainen ja leikkisä. Ranskanbulldogin paino vaihtelee kahdeksasta neljääntoista kiloon. Sen turkki on helppohoitoinen, lyhyt, tiheä ja hieno. Suuren pään vuoksi synnytykset saattavat olla vaikeita.

Ranskanbulldoggi on kotimaansa lisäksi hyvin suosittu myös muualla Keski-Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Ruotsissa. Suomeenkin saapuivat ensimmäiset yksilöt jo 1910-luvulla, ja kasvatus vauhdittui voimakkaasti seuraavien parinkymmenen vuoden aikana. Sota-aikana kasvatus taantui, mutta kanta ei kuitenkaan hävinnyt. Sittemmin Suomeen on tuotu uusia jalostusyksilöitä eri maista.

Nykyisin rodun asema on vakiintunut, ja viime vuosina sen suosio on lisääntynyt voimakkaasti. Vuosittain rekisteröidään noin 150 yksilöä.

Rodun harrastajat ovat järjestäytyneet Suomen Kääpiökoirayhdistyksen alaiseen Suomen Ranskanbulldogit r.y.:n jäseniksi. Lisätietoja yhdistyksen kotisivulta.