Suomen Kääpiökoirat ry – Finnish Toy Dog Club

on Suomen Kennelliiton virallisen kennelorganisaation piirissä toimiva rotujärjestö. Se perustettiin nykyisessä muodossaan vuonna 1986, jolloin kääpiö­koiraharrastajat saivat Suomen Kennelliitolta rotujärjestöoikeudet jatkaen kääpiökoirien osalta entisen Suomen Seura- ja Kääpiökoira yhdistyksen toimintaa. Yhdistys on aloittanut toimintansa vuonna 1922 Suomen Kennelklubin Liitto-osasto-nimisenä.

SKKY:n kokonaisjäsenmäärä on yli 4000 ja sen alaisuuteen kuuluu yhteensä 22 kääpiökoirarotua FCI:n ryhmistä 1, 2, 3, 5 ja 9. Vuoden 2020 rekisteröintien perusteella SKKY on Suomen suurin rotujärjestö sen rotujen rekisteröintien käsittäessä yli seitsemän prosenttia Suomen Kennelliiton kaikista rekisteröinneistä.

Kunkin rodun harrastajat ovat rodun rekisteröintien ja harrastajien lukumäärän mukaisesti liittyneet joko rotua harrastaviksi yhdistyksiksi tai rotuyhdistyksiksi.

Rotujärjestö huolehtii rotujensa ulkomuoto­tuomarikoulutuksesta, minkä lisäksi toimintaan kuuluvat jäsenistölle järjestettävät kasvattaja- ja muut koulutustapahtumat. Rotujärjestöllä on oma edustajansa Suomen Kennelliiton valtuustossa. Se ottaa aktiivisesti kantaa kennelharrastukseen liittyvissä kysymyksissä.

Rotujärjestön päätapahtuma on vuosittain elokuussa Helsingin Kaivopuistossa järjestettävä, suuren suosion koiraharrastajien ja yleisön keskuudessa saavuttanut erikoisnäyttely, joka on Pohjoismaiden suurin kääpiökoira­tapahtuma. Näyttelyyn kutsutaan vuosittain tuomareiksi 12-15 eturivin kansainvälistä kääpiökoira-asiantuntijaa useimmiten Euroopasta, Pohjois-Amerikasta ja Australiasta.